Pariterapia

 

Suurimmalle osalle pareista vastoinkäymiset jossain elämän vaiheessa ovat tuttuja. Hakeutumista ammattiavun piiriin ei kannata odottaa loputtomiin. Pariterapiasta voi saada jo muutaman käynnin jälkeen huomattavaa apua.

pariterapia

Milloin pariterapiaan?

Pariterapiaan voi hakeutua varsinaisen kriisivaiheen lisäksi esimerkiksi uuden ihmissuhteen alkaessa tai suhteiden välillä. Usein myös pitkän liiton päivittäminen on paikallaan.

Monet hakeutuvat pariterapeutille, kun pohdiskellaan mahdollista eroa. Terapiaan voi tulla missä tahansa suhteen vaiheessa. Hyvin usein suhde on pelastettavissa. Molempien osapuolten sitoutuessa pariterapiaan vaikeidenkin kipupisteiden ratkominen onnistuu lähes aina ja parisuhde jatkuu.

Mitä pariterapiassa tapahtuu?

Turvallisessa ja neutraalissa ilmapiirissä pariterapeutin johdolla käsitellään vuorovaikutusta, tunteita, seksuaalisuutta ja muita elämänkaaren liittyviä kysymyksiä. Tavoitteena on lisätä puolisoiden itsetuntemusta ja samalla auttaa heitä löytämään uudelleen tunnetason yhteys.

Pariterapiaprosessin ideaalikesto on noin kaksi-kolme kuukautta. Käyntien määrä vaihtelee parin tilanteesta riippuen kolmesta kerasta aina kymmeneen.
Tämä pari-kolme kuukautta on kuin vuodenaika, jonka jälkeen siirrytään konkreettisesti uuteen vaiheeseen. Parisuhdeongelmiin ei yleensä tarvita pitkäkestoista terapiaa.

Pari voi päätyä myös erotilanteeseen. Tällöin pariterapiaprosessi yleensä nopeuttaa erosta toipumisessa.

Pariterapiaan yksin

Pariterapiaan voi liittyä myös osapuolten yksilökäyntejä. Kaikkein kipeimmistä ja intiimeimmistä, muun muassa seksuaalisuuteen liittyvistä kysymyksistä puhutaan tällöin ilman puolison mukana oloa.

Koska pariterapiaan hakeutumisen taustalta löytyy usein seksiin liittyviä ongelmia, on perusteltua tarvetta parikäyntien lisäksi myös yksilökäynneille. Erillinen käynti on paikallaan myös silloin, kun toisella osapuolella on jotain omakohtaista työstettävää.

Anneli Kakkori
p. 0400 523758

Jussi Kakkori
p. 0400 555021

Therapon
Niskalankatu 4 C 27
45700 Kuusankoski

>> Kartta

Copyright 2002-2017 © Therapon